wróć

Bagietka à la Caesar salad z KremSerem

Składniki

1 długa bagietka
200 g KremSera
1 pierś z kurczaka
1 mała główka sałaty rzymskiej
1 czerwona cebula
1 łyżka kaparów
50 g boczku
oliwa, sól, pieprz

Wykonanie

  1. Bagietkę przekroić, zgrillować.
  2. Bagietkę posmarować KremSerem.
  3. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i smażyć lub grillować na złocisty kolor.
  4. Sałatę przeciąć na pół i zgrillować na suchej patelni.
  5. Cebulę pokroić w piórka.
  6. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć.
  7. Chrupiącą bagietkę posmarowaną KremSerem przełożyć sałatą. Do środka włożyć kurczaka, cebulę, kapary i chrupiący boczek.
Obserwuj nas